OVER MIJ

 

Als kind was ik al gefascineerd door alles uit de natuur, van microscopisch klein tot kosmisch groot. Het was teveel voor een kleine jongen om te bevatten, maar ik genoot met volle teugen. Als tiener wilde ik de kracht van de natuur, en dan met name de genezende kracht, doorgronden. Ik verzamelde mijn eerste geneeskrachtige kruiden en edelstenen, en was zeer geïnteresseerd in sjamanistische religies. Op mijn achttiende ging ik naar het conservatorium, en studeerde af als muziek docent en als dirigent. Ik maakte van muziek mijn beroep, en leerde de kracht van muziek te gebruiken. Om die weg te gaan, moest ik offers brengen en andere interesses op een lager pitje zetten.
In 2002 herinnerde ik de kracht van natuur en kosmos weer, maar nu vanuit mijzelf. Ik herkende mijn eigen innerlijke kracht en wijsheid. Ik ging mij weer interesseren voor andere religies, en vond bij hekserij antwoorden op levensvragen die ik als kind al had. Het was voor mij thuis komen, en mijn hart opende zich. Het is een fantastisch gevoel!
Ik wilde gaan werken met de genezende kracht van mens, natuur en kosmos. Bij Haagmans educations vond ik de opleiding die bij mij past, energetisch therapeut, en ik sloot deze in 2010 met succes af.
Ik vind het leven enorm interessant, rijk en indrukwekkend. Ik leer elke keer weer meer, en ontdek steeds weer nieuwe dingen in mijzelf, mijn kinderen, de mensen die ik behandel en tegenkom, en in de natuur. Ik vind het fantastisch om mensen te kunnen helpen met deze ontdekkingen, en doe dit met veel enthousiasme en liefde!
Ik werk nog steeds als muziekdocent op twee scholen, de Bernard Lievegoed school Maastricht en Hogeschool Zuyd, Social Work te Sittard. Ook dirigeer ik nog twee koren, Jongerenkoor Galou uit Gulpen en Jongerenkoor JOKO uit Reijmerstok, waar ik veel inspiratie van krijg.

Van hart tot hart. . .

Marcel van Montfort